Részletek
Részletek
Műszer adatok:
Mérési tartomány: 0-80% (alkohol)
Mérési skála: 1%
Mérési pontosság: ± 1%
Méréshez megfelelő hőmérséklet: 20 °C
Használata egyszerű:
Elegendő akár pár csepp és néhány másodpercen belül már kész is az eredmény.
A pálinkafőzés során gyakran kell mérni a kijövő termék alkohol tartalmát, hogy gyorsan tudjon reagálni az átváltáskor.
Vegyen pipettával 1-2ml mintát az elkészült pálinkából és csepegtesse rá a mérőfelületre (prizmára).
Hajtsa rá a mérőfelületre műanyag lapot, majd fénnyel (pl.: lámpafénnyel) megvilágítva és a másik végébe beletekintve olvassa le a mért értékeket.
Új mérés végzése előtt törölje le törlőkendővel a felületet.
Áram nélkül, optikai elven működik:
Refraktométerek több, mint 100 éve léteznek.
Optikai elven, prizmákkal működő technológia, így áramot egyáltalán nem igényel.