Részletek
Részletek
1 Brix-fok (%) = 1g cukor 100g folyadékban
Műszer adatok:
Mérési tartomány:
0-40% (Brix-fok)
0-25% (Alkoholfok)
Mérési skála (és pontosság):
1% (± 0,2 Brix-fok)
0,1% (± 0,1 Alkoholfok)
Méréshez megfelelő hőmérséklet: 20°C
Használata egyszerű:
Elegendő akár pár csepp és néhány másodpercen belül már kész is az eredmény.
Vegyen pipettával 1-2ml mintát az elkészített borból és csepegtesse rá a mérőfelületre (prizmára).
Hajtsa rá a mérőfelületre műanyag lapot, majd fénnyel (pl.: lámpafénnyel) megvilágítva és a másik végébe beletekintve olvassa le a mért értékeket.
Új mérés végzése előtt törölje le törlőkendővel a felületet.
Áram nélkül, optikai elven működik:
Refraktométerek több, mint 100 éve léteznek.
Optikai elven, prizmákkal működő technológia, így áramot egyáltalán nem igényel.